Home

Get Adobe Flash player

Online Αγορές

Ετήσιες προβλέψεις 2017 για Gay

Κινέζικο Ωροσκόπιο 2018

 
 
 

 

Astrologie Online Magazine

Από την Αλίντα Κανάκη

Κινέζικο Ωροσκόπιο

 


Προγράμματα
Αστρολογίας

Τα κείμενα Ι.Τζιγκ η αλλιώς «βιβλίο των αλλαγών» είναι ένα από τα πιο αρχαία κλασσικά Κινέζικα κείμενα. Η καταγωγή τους παραμένει σκοτεινή κ η ηλικία τους υπολογίζεται στα 5000 χρόνια. Λέγεται ότι η αρχική διδασκαλία δόθηκε από τον μεγάλο μύστη και θρυλικό αυτοκράτορα Φου Σι. Γύρω στο 1150 π.Χ ο βασιλιάς Γουέν κ π γιός του, δούκας των Τζόου μελέτησαν την αρχική διδασκαλία την ταξινόμησαν και πρόσθεσαν διάφορα σχόλια.

Για πρώτη φορά μετέφρασε τα αρχαία αυτά κείμενα από τα κινέζικα ο Ρίτσαρντ Βίλχελμ στα Γερμανικά, ο οποίος διδάχτηκε ο ίδιος τη φιλοσοφία και τη χρήση του Ι.Τζίγκ από το σεβάσμιο σοφό Λάου Νάι Συάν.

Το Βιβλίο των Αλλαγών είναι γνωστό και ως το Βιβλίο των Χρησμών, αλλά μπορεί να χρησιμεύσει στη Γνώση του Εαυτού μας και του Κόσμου καθώς και στο Διαλογισμό.

Η μέθοδος, το Ι.Τζίγκ λαμβάνει υπόψη τις κρυμμένες ατομικές ιδιότητες στα πράγματα και τους ανθρώπους καθώς και στον ασυνείδητο εαυτό του ατόμου.

Το Ι.Τζιγκ στηρίζεται σε οκτώ (8) βασικές αρχές που εδώ παρουσιάζονται με την μορφή τριγράμμων. Είναι ένα σύνολο από τρείς οριζόντιες γραμμές η μία πάνω από την άλλη. Μπορεί νάναι κομμένες που θεωρούνται και αδύναμες (--) η αδιάσπαστες που θεωρούνται δυνατές (__).

Σχετίζονται με οκτώ φυσικές μορφές τον Ουρανό , την Γή, τον Κεραυνό, το Νερό, το Βουνό, τον Ανεμο, τη Φωτιά και τη Λίμνη και χαρακτηρίζονται αντίστοιχα σαν

Tσ’ ιεν --- Ουρανός ----Διεγερτικός

Κ’ ουν --- Γή --- Δεκτικός

Τζέν --- Κεραυνός ---- Διεγέρτης

Κ’ αν --- Νερό---Αβυσσαλέος

Γκέν --- Βουνό --- Ηρεμιστής

Σούν --- Άνεμος --- Ευγενής

Λί --- Φωτιά --- Προσκολλημένος

Ντούι --- Λίμνη ---Χαροποιός.

Τα 8 τρίγραμμα συνδυάζονται δυο-δύο δίνοντάς μας 64 εξάγραμμα. Αυτά αναπαριστάνουν 64 διαφορετικές καταστάσεις στις οποίες μπορεί να βρεθεί ο άνθρωπος.

Οι καταστάσεις αυτές δεν είναι στατικές, έχουν μέσα τους το στοιχείο της αλλαγής, αλλά επειδή ο άνθρωπος δεν μπορεί να μεταπηδήσει σε όποια κατάσταση θέλει την ίδια στιγμή, μπορεί να μεταβεί μόνον σε μια καλύτερη κατάσταση από αυτή που ήδη έχει, τα εξάγραμμα του Ι.Τζιγκ του δίνουν συμβουλές γι αυτό.

Αυτή είναι και η μεγαλύτερη χρησιμότητα του Ι.Τζίγκ . Μπορεί με τις συμβουλές του να βοηθήσει να ξεπεράσει κάποιος την κατάσταση που βρίσκεται και να μεταπηδήσει σε μια καλύτερη.

Οι έξι γραμμές του κάθε εξάγραμμου δείχνουν έξι όψεις ή αποχρώσεις της κατάστασης που παριστάνει το εξάγραμμο και έτσι βοηθάει περισσότερο τον άνθρωπο να εντοπίσει το πρόβλημά του και το σημείο στο οποίο βρίσκεται.

Η πρόθεση των κειμένων Ι.Τζίγκ είναι να βοηθήσει τον αναζητητή να κατανοήσει τις καταστάσεις που υπάρχουν μπροστά του πάνω σε μια βάση που συνδέεται με την Κοσμική Ροή. Η αρχή που βασίζεται ο σχηματισμός των εξαγράμμων είναι ότι αυτό που εμείς βλέπουμε σαν ένα μεμονομένο γεγονός η ασύνδετο συμβάν στην παραγματικότητα είναι μια συνεχής ροή.Η δημιουργία είναι συνεχής.

Για να καταλάβει κανείς τι υπάρχει στο Ι.Τζίγκ χρειάζεται να απορρίψει μερικές προκαταλήψεις της Δυτικής Νοοτροπίας.

Ο Κάρλ Γιούγκ στον πρόλογό του στο Βιβλίο των Αλλαγών μεταξύ των άλλων αναφέρει:
«Η Κινέζικη σκέψη φαίνεται να ασχολείται αποκλειστικά με την μεταβλητή όψη των πραγμάτων.

Δεν ασχολείται με τη στάση του ατόμου σχετικά με την εκτέλεση του χρησμού. Εμείς είμαστε αυτοί που προβληματιζόμαστε επειδή σκοντάφτουμε στις προκαταλήψεις μας.

Ενώ ο Δυτικός νους εξετάζει, ζυγίζει, απομονώνει, η κινέζικη εικόνα για κάποια χρονική στιγμή, αγκαλιάζει το καθετί μέχρι την πιο ελάχιστη και ασήμαντη λεπτομέρεια, γιατί όλοι οι παράγοντες δημιουργούν την στιγμή που εξετάζουμε.

Μια επανάληψη του πειράματος είναι αδύνατη γιατί η αρχική κατάσταση έχει υποστεί αλλαγή έστω και απειροελάχιστα και δεν μπορεί να σχηματιστεί ξανά ίδια.»

Για κάθε περίπτωση υπάρχει μια και μοναδική απάντηση. Το να γίνει επανάληψη είναι αγένεια. «Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ» σύμφωνα πάντα με την κινέζικη φιλοσοφία.

Δεν είναι εύκολο για κάποιον να νοιώσει τον τρόπο και να προσεγγίσει αυτήν την απόμακρη και μυστηριακή νοοτροπία που κρύβεται στο Ι.Τζιγκ. Όμως κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τη διάνοια που κρύβεται πίσω από τα κείμενα , όπως δεν μπορεί να αγνοήσει τις μεγάλες διάνοιες όπως ο Κομφούκιος( 551-479 π.χ) και ο Λάου Τζε( 5ος αιων. π.χ) επειδή ακριβώς δεν μπορεί να αντιληφθεί τη σοφία και την ποιότητα των σκέψεων που αντιπροσωπεύουν.

Η Αρχεία φιλοσοφία της Ανατολής τονίζει ότι αντιλαμβανόμαστε τις σκέψεις μας , όχι όμως και τον τρόπο που γίνεται αυτό.

Όπως και στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, ο μελετητής χρειάζεται το κλειδί ειδάλλως το μαντείο παραμένει απόρρητο. Το κλειδί των συμβόλων του Ι.Τζίγκ ανοίγει μια πόρτα σε μια νέα πραγματικότητα , με τις αλήθειες του έρχεται να εμπλουτίσει τη ζωή μας, να υψώσει τη συνείδησή μας σε ανώτερα επίπεδα, να δώσει κατεύθυνση στη ζωή μας.

Το Ι.Τζίγκ δεν προσφέρει αποδείξεις ή συμπεράσματα. Δεν προσφέρει προβλέψεις ή δύναμη.

Προσφέρει τον δρόμο για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας περισσότερο γι αυτό και τα κείμενά του είναι το πιο κατάλληλο εργαλείο για τους λάτρεις της αυτογνωσίας και της σοφίας.

ΦΑΙΔΡΑ ----.> η φωτεινή, η λάμπουσα από χάρη
ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ


 

GTranslate

enfrdeitptrues

www.lay-out.gr

West Channel

West Channel

TAROT DE ESTHER

Γυναικείος χαρακτήρας

με βάση την ημέρα γέννησης
Γυναικείος χαρακτήρας με βάση την ημέρα γέννησης

AlindaTV

http://www.westtvnews.gr/

Libra
Sun in Libra
3 degrees
Aries
Moon in Aries
6 degrees
Full Moon
Full Moon
15 days old
Powered by Saxum
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΗΜΑΤΟΣ 200160]. Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ. 
 
★ Στείλε την ερώτηση σου & την ημερομηνία γέννησης σου. Διάβασε τώρα στο email την προσωπική σου πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη. Θα λάβετε την απάντηση γρήγορα εύκολα και οικονομικά εντός 48 ωρών. Πληρωμή εδώ:   EΓΚΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ – ΑΜΕΣΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ